Főoldal » zöld rendszám » Szekszárdon is megszűnt az ingyenes parkolás

Szekszárdon is megszűnt az ingyenes parkolás

Szekszárd önkormányzati képviselőtestülete sem támogatja tovább a környezetkímélő járművek használatát, így a 2023-as év elejétől megszűnt a zöld rendszámos járművek ingyenes parkolása.

A város parkolóit e döntésnek megfelelően két zónára osztották. Az I. zónában 400 forint az óránkénti parkolási díj, melyet munkanapokon 7:30 és 17:30 között, illetve szombaton 7:30-12:00 között kell fizetni. A II. zónában, ahol csak munkanapokon kell fizetni, 200 forint az óradíj.

A minden parkolóra érvényes havi bérlet 14 ezer forint, az éves 140 ezer forint. Ám ezeknél olcsóbban lehet bérletet váltani; csak az I. vagy a II. zónára, illetve 7 és 15 napos bérletek is vásárolhatók. A lakossági parkolási igazolás kiállításának díja az első autóra 2000, a másodikra 4000 forint.

Címlapkép: wikipedia

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.