Hétfőtől változik a töltés menete a Westendben

A Westend a kezdetektől ingyenes töltéssel és ingyenes parkolással egyaránt támogatta az elektromos autó tulajdonosokat, valamint számos villanyautós találkozónak is helyszínt biztosítottak. A rendszeresen náluk parkoló villanyautósok eleinte parkolókártyát kérhettek, később ezt felváltotta az a rendszer, hogy a sorompót a biztonsági szolgálat helyszínen lévő alkalmazottja nyitja a zöld rendszámos autóknak.

Az új elektromobilitás törvény követelményeinek azonban az ingyenes töltőknek is meg kell felelni, ezért hétfőtől (2020. szeptember 7.) változik a töltőpontok és a parkoló használati rendje. A töltéshez előzetes regisztráció szükséges, amely elvégezhető a a www.westend.hu honlapon vagy személyesen a Westend Bevásárlóközpont területén található információs pultnál (Millennium Udvar). A regisztrációhoz nevet, email címet és telefonszámot (opcionális) kell megadni. A szerződéskötéskor az ügyfelek kártyát kapnak, amely 3 évig érvényes. A részletes használati feltételek ide kattintva tekinthetők meg.

Villanyautós találkozó a Westendben

Az autósok 4 órán keresztül használhatják a 3x32A (22 kW) teljesítményű AC töltőket, amelyekhez a kábelt az autósnak kell biztosítani. A töltés továbbra is díjmentes, azonban a szolgáltató fenntartja a díj bevezetésének jogát, amelyről az ügyfeleket előzetesen emailben tájékoztatja. A parkolási díjat ezen túl a zöld rendszámos autók tulajdonosainak is ki kell fizetni, melynek mértéke 380 Ft/óra.

EZT OLVASTAD MÁR?  Nagyon okosan oldaná meg a villámgyors töltést a Porsche

Elektromos autót használsz?