HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Hasonló emblémák miatt ugrott össze a Citroën és a Polestar

Felfüggesztette a francia autópiacra történő belépését a Polestar, miután a Citroën által 2019 júliusában indított pereskedés eredményeképp a bíróság hat hónapra megtiltotta márkajelzésének használatát az országban, valamint 150.000 eurós kártérítés fizetésére kötelezte. A PSA márkája szerint a Polestar Sarkcsillagot ábrázoló emblémája túlságosan hasonlít mind a saját, 3D-s dupla háromszöges króm márkajelzésére, mind pedig a leányvállalataként működő DS által használt emblémára, így sérti a bejegyeztetett szabadalmait. A bíróság ezt a vádat elutasította, azzal az indokkal, hogy túl kevés a hasonlóság a két vállalat logójában, és a vásárlók teljes mértékeben képesek megkülönböztetni a termékeket és gyártóikat ezek alapján, ám abban a Citroënnek adott igazat, hogy a Volvo és a Geely tulajdonában lévő svéd-kínai autógyártó előnyre tehet szert Európában a már jól ismert márkajelzésre emlékeztető logódizájnnal.

A Polestar francia honlapja blokkolásra került, az odalátogató érdeklődőket az a szöveg fogadja, hogy a francia termékjelzések használatának területi korlátozása miatt a weboldalhoz való hozzáférés nem lehetséges. Az eddig két modellel, a plug-in hibrid Polestar 1-gyel és a tisztán elektromos Polestar 2-vel rendelkező vállalat 2021 elején jelent volna meg az országban, de ennek dátumát kénytelen lesz későbbre halasztani.

Teendője addig is akad bőven az autógyártónak, hiszen Kínában gyártott villanyautójára egy hónapon belül kétszer is visszahívást rendelt el, így most közel 4600 járművében kell hibás alkatrészeket cserélnie.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.