Villanyautóval az illegális hulladéklerakók ellen

Bár portálunk, a villanyautosok.hu alapvetően az elektromobilitással foglalkozik, rendszeresen kitekintünk a környezetbarát energetikai megoldások, megújuló energiatermelés, és a környezetvédelem irányába is. Annak különösen örülünk, amikor ezek találkoznak. Jó példa ilyenre a nulla károsanyag-kibocsátással járó hulladék-felszámolás: elektromos autóra váltott a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány által életre hívott Hulladékvadász, melynek tagjai olyan személyek, lakosok, akik megunták, hogy piszkos szemétdombokhoz hasonlít közvetlen környezetük.

Helyszínel az e-hulladékvadász járőr (fotó: hulladekvadasz.hu)

A Pest megyében útjára indított E-Hulladékvadász Járőrszolgálat egy tisztán elektromos Nissan e-NV200 kisteherautóval járja az utakat az ország leginkább szennyezett térségében. Céljuk az illegális hulladéklerakások feltérképezése a budapesti agglomerációban, és adott esetben azok eltakarítása. A rendszer úgy működik, hogy a járőrszolgálat monitorozza a Pest megyéből beérkezett, illegális hulladéklerakásokról szóló bejelentéseket. Amennyiben a hulladék mennyisége csak 1-2 köbméternyi, azt eltakarítják, és elszállítják az adott helyszínről. A járőr tevékenységéről online jegyzőkönyv készül, s minden járőrözés élőben nyomon követhető lesz a Hulladékvadász közösségi médiájában. Ezen kívül a területek takarítását igényelheti a lakosság, bármilyen cég, illetve az önkormányzatok is.

Címlapkép: hulladekvadasz.hu

EZT OLVASTAD MÁR?  Ez nem egy Batman-pillanatkép, hanem a Porsche elektromos VTOL-ja

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.