Újra foglalható az ID.4 First Edition Amerikában

A megdöbbentő keresletre való tekintettel megnöveli az Egyesült Államokba szánt ID.4 First Edition darabszámát a Volkswagen. A szeptemberi bemutatót követően mindössze 8 óra leforgása alatt lefoglalták az érdeklődök az összes első kiadású típust a vadonatúj tisztán elektromos SUV-ból, habár azon kívül hogy „néhány ezer” darabról van szó, nem tudjuk pontosan, hogy hányan tették le a foglalót a nettó 77 kWh-s akkuval szerelt, 125 kW-tal tölthető különleges változatra.

Akik már csak az ID.4 egy másik változatára tudták leadni a foglalást, azok számoltak be róla, hogy a Volkswagen az alábbi üzenettel vette fel velük a kapcsolatot:

„Amikor piacra dobtuk a vadonatúj Volkswagen ID.4 elektromos sportterepjárót, az első kiadású modell elképesztő 8 óra alatt fogyott el. Ez a lelkesedés feltüzelt minket, ezért létrehoztunk még néhány ID.4 First Edition modellt, amelyek foglalhatók. És ezt először Önnek akartuk elmondani, mielőtt bárki másnak szólunk. Január 7-én megváltoztathatja foglalását az első kiadású ID.4 elektromos SUV-ra, amíg a foglalás tart. A 100 dolláros kezdeti foglalási díját automatikusan átirányítjuk – ennyire egyszerű.”

A modell amerikai bevezetését a 2020 decemberére tervezett időpontról 2021 első negyedévére halasztotta a VW az európai kiszállításra való összpontosítás érdekében, s ezzel együtt az ID.4 Pro változat megjelenése is 2021 közepére csúszott.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.