HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Új funkció gyorsítja a BMW szabadidőautójának töltését

Az idei ősz a tisztán elektromos iX és az i4 forgalmazásának kezdete miatt rendkívül fontos lesz a BMW számára, de az új modellek bevezetése mellett a már piacon lévő villanyautókat sem hanyagolja el a prémium márka.

Arról már augusztusban beszámoltunk, hogy az iX3 egy alapos modellfrissítésen esik át, mely a hajtásláncot érintetlenül hagyja, de az autó külső megjelenésében, és az utastér dizájnjában is markáns változásokat hoz. A BMW most egy újabb újdonságot jelentett be: az iX3-ba bekerül az az intelligens akkumulátor-hőmenedzsment rendszer, amely az i4-ben, és az iX SUV-ban is jelen lesz.

Ennek az új funkciónak az akku töltésénél lesz fontos szerepe, hiszen ez biztosítja azt, hogy a töltőállomáshoz érve ideális hőmérsékletű az energiatároló alkatrész, és magasabb teljesítményen tölt az autó. Amint a navigációs rendszer látja, hogy közeledik a töltés ideje, a prediktív hőmenedzsment előmelegíti, vagy előhűti az akkut, figyelembe véve többek között a külső hőmérsékletet, a hátralévő hatótávot, és a töltés várható időtartamát is.

BMW iX3

Az őszi hónapok a BMW i3-at sem hagyják csendben lapulni a kínálatban: a kisautóhoz egy különleges kiadás érkezik novemberben, mely a Unique Forever Edition nevet kapta, hogy még véletlenül se felejtse el senki, hogy a 8 évvel ezelőtt számos innovatív megoldással piacra dobott i3 a mai napig globálisan elismert szimbóluma a városi közlekedésnek. Az egyedi fényezésű változatból összesen 2000 darab készül Lipcsében.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.