Főoldal » egyéb » Pontosabb navigáció érkezik a Hyundai csoport járműveibe

Pontosabb navigáció érkezik a Hyundai csoport járműveibe

A következő években több millió autó gurulhat le a gyártósorokról a TomTom felhőalapú navigációs rendszerével, miután a holland vállalat megállapodott a Hyundai Motor Group autógyártó cégcsoporttal. A Hyundai Csoport prémium márkájaként működő Genesis tavaly nyáron bemutatott új európai modellkínálatából vásárló ügyfelek már jelenleg is a TomTom térképeit és valós idejű forgalom-információs technológiáját használhatják járműveikben, ám hamarosan a Hyundai és a Kia márkák autóiba is ezeket telepítik be. A kibővített megállapodás a Hyundai és a Kia teljes európai portfólióját lefedi.

Mint korábban beszámoltunk róla, a TomTom rendszere hatalmas technológiai ugrást jelent a korábbi navigációs rendszerekhez képest. A vállalat térképeinek felhasználásával a fejlett vezetőtámogató rendszerek (ADAS) pontosabban képesek feltérképezni az autó előtt álló útszakaszt, így az autógyártók a lehető legnagyobb mértékben képesek kiaknázni az automatizálási technológiákban rejlő lehetőségeket. A TomTom ADAS térkép részletesebb, tartalmasabb útinformációkkal látja el ezeket a rendszereket, beleértve az emelkedőkre, sávokra, ívekre és sebességkorlátozásokra vonatkozó adatokat, és így biztonságosabbá, kényelmesebbé és környezetkímélőbbé teszik az utazást.

A Hyundai Motor Csoport autópálya-asszisztens (Highway Driving Assist, HDA) funkciója ezeknek az adatoknak a segítségével képes önállóan az aktuális sebességkorlátozáshoz igazítani a jármű sebességét, illetve automatikusan lelassítva és kanyarodva biztonságosan végighaladni az autópályák fel- és lehajtóin, illetve az útkanyarulatokon. A TomTom térképadatok pontos, igazolt információkat tartalmaznak az Európa teljes területén hatályos összes sebességkorlátozás típusára vonatkozóan, így hatékonyan segítik a 2022. júliusában hatályba lépett, intelligens sebességszabályozásra (ISA) vonatkozó előírások betartását – írja közleményében a TomTom.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.