Főoldal » elektromos autó » Rendelhető a Nikola Tre Európában

Rendelhető a Nikola Tre Európában

Tegnap, a hannoveri IAA Transportation 2022 mobilitási rendezvényen bemutatkozott a Nikola és az Iveco közös elektromos kamionjának európai változata, amely a Tre Artic 4×2 nevet viseli, és ezennel a rendelési könyvek is megnyíltak rá.

A 4021 mm-es tengelytávú jármű kilenc akkumulátorral rendelkezik, amelyek együttes kapacitása 738 kWh, ezzel pedig akár 530 km-es hatótávolságot is elérhet a Tre. A 80%-os töltés a vállalat becslései szerint 100 percet vesz igénybe 350 kW-on. Az FPT Industrial e-Axle 480 kW-os folyamatos teljesítményével a teherautóban megvan az az erő, nyomaték, és hatótávolság, ami például a csomópontok közötti szállításoknál és a regionális fuvarozásnál szükséges – írja a Nikola.

Nikola Tre BEV

A cég közleménye arra is kitér, hogy a Nikola Tre alatt található moduláris platform a legelső a világon, amely egy nehéz tehergépjármű számára akkumulátoros elektromos és hidrogén-üzemanyagcellás hajtás beszerelését is lehetővé teszi. A hidrogénes változat szintén az IAA rendezvényen mutatkozott be, igaz, ez még csak prototípus fázisban van.

Nikola Tre FCEV

A 3932 mm tengelytávú, Nikola Tre FCEV Artic 6×2 névre keresztelt béta körülbelül 70 kilogramm hidrogént tud befogadni 700 bar nyomáson. Ez a kapacitás akár 20 perc alatt utántölthető, és 800 km-es hatótávot tesz lehetővé. Az európai piacon 2024 első félévében jelenik meg, Észak-Amerikában viszont már a jövő év második felében elérhető lesz.

Michael Lohscheller és a Nikola Tre FCEV

A járműveket Michael Lohscheller, az Opel egykori vezérigazgatója mutatta be, aki jelenleg a Nikola Motors elnökeként dolgozik, de januárban vezérigazgatói pozícióba lép elő.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.