Népszerű szupermarket-lánccal társul a Fastned

Négy REWE szupermarket parkolójába telepít gyorstöltőket a Fastned Németországban egy pilot projekt keretében, melynek fő célja az üzletbe érkező vásárlók szokásainak és villanyautó-töltésre való igényeinek felmérése. Az ötlet azon alapszik, hogy a REWE – mely az ország második legnagyobb élelmiszerláncának, a REWE Group-nak a tagja, többek között a Penny és a Billa mellett – egy magasabb árkategóriát képvisel (mint például a Lidl), ami által nagyobb az esély arra, hogy az ide látogató fogyasztók elektromos autót vezetnek. A két vállalat társulása egyrészt jó lehetőség a REWE számára, hogy kibővítse a vásárlóinak nyújtott szolgáltatásainak körét, mégpedig oly módon, hogy közben önmagát is a fenntarthatóság felé mozdítja el, a Fastned pedig tovább bővítheti németországi hálózatát, mely egyelőre két villámtöltő-állomásból áll, ám még 2018 végéig 17 új állomásra számíthatunk a legforgalmasabb útvonalak mentén és a nagyvárosok közelében. Az Electrive értesülései szerint a szupermarketekhez két 50 kW-os töltő kerül CHAdeMO és CCS csatlakozóval, AC töltésre azonban nem lesz lehetőség, ugyanis a Fastned úgy látja, hogy az a nyilvános töltéshez nem elég gyors. A töltőkből természetesen 100%-ban megújuló forrásból származó energia nyerhető.

Az első négy állomás Frankfurt-környéki szupermarketeknél létesül, ám amennyiben a pilot projekt sikeres, azaz valóban igény van a bevásárlás közbeni autótöltésre, a Fastned további helyszíneken is telepít töltőberendezéseket a későbbiekben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.