Elektromos autók gyártói versenye

A Zeno Charts Youtube csatorna látványos animációt készített az elektromos autók számának növekedéséről és gyártók szerinti megoszlásáról 2012 januárja és 2019 decembere között. Az adatok forrása a KSH. (A számok nincsenek teljesen összhangban a villanyautosok.hu által havonta közölt BM adatok alapján készített zöld rendszámos statisztikával.)

Érdekes látni, hogy 2012-ben a lista második helyezettje még a magyar gyártású tisztán elektromos mini autó, a Puli volt, 6 darabbal és már akkor is volt egy Tesla az országban. A listát a Citroën vezette. Vajon mennyi gyári elektromos Saxo és hány C-Zero lehetett a 16 darab között?

Akinek van kedve, írja meg hozzászólásban, hogy mikor és milyen típussal kezdte a villanyautózást. Tegyétek hozzá azt is, hogy akkor mennyi elektromos autó volt idehaza, azaz körülbelül hányadikként kezdtétek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.