Mutatjuk, mennyibe kerül a Cupra első elektromos autója

Idehaza ugyan még egy keveset várnunk kell, míg összeállíthatjuk a szívünkhöz legközelebb álló darabot a Cupra Bornból, Németországban viszont már megy a konfiguráció, így az is kiderült, mennyibe kerül a spanyol márka legelső tisztán elektromos meghajtású modellje.

A Born, melynek koncepcióváltozatát még a Seat márkajelzése alatt mutatták be 2019-ben, 37.220 euróról, átszámítva körülbelül 13,3 millió forintról indul a németeknél szürke festéssel. A metálfényezés vonzóbb szürke, fehér, illetve vörös színekben 600 eurós extraként választható, a sajtófotókon mutogatott Aurora Blue azonban drágább, 900 eurós opció. Szériában 18 colos felniken gurul a villanyautó, de aki sportosabb példányt parkolna a garázsába, az 19-es, és 20-as méretet is választhat. A fontosabb extrák közé tartozik a panorámás üvegtető 990 euróért, a hőszivattyú szintén 990 euróért, a Head-Up Display ugyanennyiért, valamint a 12 colos központi kijelzőt és számos vezetői asszisztensrendszert tartalmazó Pilot L Pack 1800 euróért.

A Németországban elsőként rendelhető változat teljesítménye 150 kW, a villanymotort egy bruttó 62, nettó 58 kWh-s akkucsomag táplálja. A kínálat később további verziókkal bővül, lesz nettó 77, illetve 45 kWh-s akkupakk is, valamint lehet kérni 110 kW összteljesítménnyel is az autót. Emellett 2022-ben érkezik egy e-Boost csomag, ami 170 kW-ra rúgja fel a maximálisan elérhető teljesítményt. Ezek függvényében a várható WLTP-szerinti hatótávolság 340 és 540 km között alakul.

A Born a Volkswagen ID.3 unokatestvére, ugyanazon MEB padlólemezre épültek, ám a spanyolok autója 6 centivel hosszabb és egy kicsit alacsonyabb is. Ugyanazzal a teljesítménnyel és akkukapacitással a VW ID. 3 Pro Performance 36.960 euróról indul Németországban, idehaza pedig 13.981.430 forintnál kezdődik, tehát ne várjuk a Bornt 14 millió alatt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.