Ingyen töltéssel ünnepli 10. születésnapját a GreenWay

Ma ünnepli 10. születésnapját Szlovákia első országos nyilvános töltőhálózatát kiépítő szolgáltatója, a GreenWay. Északi szomszédunk több szempontból előrébb jár nálunk. Míg Magyarországon szinte csak Budapesten épültek a töltők, addig Szlovákiában átjárhatóvá vált az ország az egymástól ideális távolságban elhelyezett töltőknek, valamint az átgondolt telepítési koncepciónak köszönhetően. A fizetős töltést is évekkel előbb vezették be, mint hazánkban. A cég tarifatáblázata folyamatosan változik, reagálva az igényekre. Az első évekre jellemző perc alapú töltést felváltotta a kWh alapú elszámolás. Arra, hogy ne foglalják indokolatlanul a töltőt egymás elől a villanyautósok, a 45-90 perc után belépő parkolási díjjal igyekeznek gondoskodni.

Legutóbb idén nyáron változtak a díjcsomagok, egy jól átlátható, 3 csomagból álló rendszert alakítottak ki, amelyben a havi előfizetési díj leforgalmazható, a 7,9 eurós csomagot választók havi 40 kWh, a 24,9 eurós csomag előfizetői pedig havi 100 kWh energiát tölthetnek külön díj nélkül. Természetesen a magasabb havidíjhoz a csomagban foglalt energiát meghaladóan is kedvezőbb kWh díj jár, és később lép be a parkolási díj is, így a nagyobb akkuval szerelt autók tulajdonosainak érdemes lehet a magasabb havidíjat kifizetni. Az aktuális tarifatáblázat alábbi cikkünkben található.

Az új díjcsomagokat 3 hónapos havidíj-elengedéses kampánnyal vezették be, azaz gyakorlatilag júliustól szeptemberig ingyen adtak az ügyfeleknek havi 40, illetve 100 kWh energiát. Még véget sem ért ez az akció, a 10. születésnapjukra máris újabb meglepetésekkel örvendeztetik meg az előfizetőket, ezzel zárva az Európai Mobilitás Hetét.

  • A mai naptól az ügyfelek annyi napra kapnak ingyenes töltési lehetőséget (24 óránként maximum 100 kWh), ahány éve regisztráltak a GreenWay-nél. A kedvezmény aktiválásához a 10ROKOVGW kuponkódot kell megadni.
  • A kampány ideje alatt regisztráló új ügyfelek egynapos ingyenes töltést kapnak ajándékba.
  • Az év hátralévő három hónapjainak 10. napján (azaz október 10., november 10. és december 10.) ingyenesen használható a GreenWay szlovákiai töltőhálózata.

A kampánnyal a cég célja, hogy minél többen váltsanak elektromos autóra, mivel a Földnek minden villanyautó számít.

Egyúttal arra is szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét, hogy ha valaki augusztusban a 2 hónapos ingyenes töltés miatt váltott havidíjas csomagra, ne feledje, hogy még szeptemberben váltson vissza a havidíjmentes csomagra.

Címlapkép: Greenway

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.