Főoldal » elektromosautó-töltés » Az Ionity ingyenes töltéssel segíti a háború elől menekülőket

Az Ionity ingyenes töltéssel segíti a háború elől menekülőket

Ingyenessé tette az Ionity a magyar, a szlovák és a lengyel töltőit március 31-ig, amellyel nem csak az ukrán háború elől menekülőket, hanem azokat is támogatni szeretnék, akik a menekültek és a segélycsomagok szállításában részt vesznek.

Az Ionity közleménye kitér arra, hogy európai vállalkozásként ukrán munkatársakkal is rendelkeznek, azonban nem az számít, ki honnan származik. Jelenleg ukránok ezrei menekülnek el hazájukból, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország felé átlépve az országhatárt. Az Ionity ingyenes töltéssel szeretné támogatni azt a sok nagyszerű embert, akik önzetlenül felajánlják segítségüket az emberek és áruk szállításában. A cég arra kér, hogy osszuk meg ezt az információt azokkal, akikről úgy érezzük tudniuk kell.

Talán sokak számára hihetetlen, de többen tisztán elektromos autóval keltek útra Ukrajnából. Nem meglepő ez, egyre több család kizárólag tisztán elektromos autóval rendelkezik, így baj esetén is ezzel kell megoldani az utazást. Az ukrán határhoz legközelebbi Tesla Superchargereket szintén ingyenesen elérhetővé tették nem csak Tesla tulajdonosok számára, ezeknél a töltőknél a magyar villanyautós közösség több tagja személyesen is találkozott már Kijevből vagy Harkovból menekülőkkel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.