Főoldal » egyéb » Eladja közös autómegosztóját a BMW és a Mercedes

Eladja közös autómegosztóját a BMW és a Mercedes

A Stellantis autógyártó vállalatcsoport ma reggel bejelentette, hogy megvásárolja a Mercedes-Benz Mobility Group és a BMW Group által 2019-ben közösen alapított autómegosztó vállalkozást, a Share Now-t. A tranzakció jelenleg a hatóságok jóváhagyására vár, részletei nem nyilvánosak.

A Stellantis közleményéből kiderül, hogy a hazánkban is elérhető Share Now megvásárlása saját autómegosztó platformja, a Free2move piaci pozícióját erősíti, amelynek működési területe így 14 európai nagyvárossal bővülhet, 2500 járműből álló flottája pedig 10.000 autóval gyarapodik. A Free2move a világ vezető mobilitási szolgáltatójává kíván válni.

„A nagy európai városokban erős pozícióval bíró Share Now integrálása lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy jobban hozzáférjenek a szolgáltatások szélesebb skálájához, és kielégítsék változatos mobilitási igényeiket” – mondta Brigitte Courtehoux, a Free2move vezérigazgatója. Ugyanilyen fontos, hogy ez az akvizíció felgyorsítja nyereséges növekedésünket is. Most egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz a célhoz, hogy a Free2move jelenlétét világszerte 15 millió aktív felhasználóra bővítsük 2030-ra.”

A BMW és a Mercedes-Benz azzal indokolta a Share Now eladását, hogy a részvényesek a jövőben két központi, nagy növekedési potenciállal rendelkező üzleti területre kívánnak koncentrálni: a digitális multimobilitásra (FREE NOW) és az elektromos járművek töltéséhez kapcsolódó digitális szolgáltatásokra (CHARGE NOW).

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.