Főoldal » elektromos autó » Kínai autógyártó nézelődik Magyarországon

Kínai autógyártó nézelődik Magyarországon

Legutóbb az Ora és a WEY autómárkák kapcsán került elő a GWM, azaz a Great Wall Motor Inc. neve – ez a vállalat az anyacége annak a két új villanyautó márkának, amelyek kiemelkedő törésteszt eredmények mellett léptek be az európai piacra.

Most viszont az is lehet, itthon jobban megtanuljuk a kínai cég nevét.

Rajta vagyunk a listán.

Korábban a BYD kapcsán röppent fel a hír, hogy átvehetik a Ford egyik bezárásra ítélt német gyárát, és bár az üzletből végül nem lett semmi, a cég állítólag nem adta fel az európai gyártás terveit. Most egy másik márka, a GWM nézelődik a kontinensen, a jövendő gyárat pedig három régióban tudnák elképzelni: a kelet-német tartományok mellett, Csehország és Magyarország is az esélyesek között van.

Vállalat megerősítette, hogy fontolgatja a belépést, és jelenleg azt elemzik, hogy más ázsiai gyártók mely országba települtek és miért döntöttek így. A fontos szempontok között van a munkaerő és az energia költsége, a piac mérete és a környéken lévő beszállítói hálózat is.

Egyelőre még azt sem döntötték el, hogy új gyárat építenek, vagy megvesznek egy meglévőt, de már kaptak pár konkrét ajánlatot néhány helyszín kapcsán – erősítette meg Xiangjun Meng, az autógyártó elnöke az Automobilwoche kérdésére.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.