Model 3 invázió – képes beszámoló a tengerentúli hadszíntérről

A február 5-i partraszállást követő második héten tudósítóink jelentős csapatmozgásokról számoltak be a hadszíntéren és komoly előrelépés történt az amerikaiak infrastruktúrájának kiépítésében is. Képeinkkel röviden beszámolunk az európai, közel-keleti és kínai helyzetről is.

Hajón, tréleren, 4 keréken – mindenhol Model 3

Alig 10 napja, hogy megérkezett az első Tesla Model 3 szállítmány Európába és 1 hete, hogy átadták az első autókat Hollandiában és Belgiumban. Mára már kirakodták a második teherszállítót is a belga Zeebruggeban és befutott az első hajó Kínába is. Jelenleg további 5 hajó van úton – 3 Európába, 2 Kínába tart.

Az első boldog német tulajdonos. Forrás: Reddit/pollibus

Trélerek Németországban:

Norvégiába is érkeznek:

És ha már volt egy teherhajó amit Amszterdamnak hívnak, akkor látogassunk el a névadó városba is:

Zeebrugge folyamatosan tele van, a spanyol illetve portugál Tesla helyi cégvezetője pedig jól érzi magát az autók között:

És közben otthon Madridban:

Franciaország felkészül:

A képen a chambourcyi Tesla kereskedés Párizs külvárosában. Forrás: Reddit/maksens

Dániából Svédországba – természetesen aksis komp segítségével:

Belgiumban is mennek a trélerek:

Már Dubaiban is Model 3 – ó az irónia!

Kirakodták a Glovis Symphonyt Kínában:

Jön az utánpótlás Amerikából – tart a tréler az okalandi kikötők felé:

Hipersebességgel épül a CCS Supercharger hálózat

Ha mindez nem lenne elég, hatalmas tempóval zajlik az európai töltőhálózat felkészítése is a Model 3 fogadására. Amikor legutóbb 2 hete ránéztünk a Superchargerek CCS átalakításának alakulására, azt láttuk, hogy a brit szigeteken kívül telepített 381 Tesla villámtöltő helyszínből 77-en volt legalább egy újfajta töltő, ami azt jelentette, hogy a hálózat 20%-ával végeztek január végéig. Ehhez képest mára:

A zölddel jelzett Superchargerekhez már mehet a Model 3 is. Forrás: Google maps

A mostani legfrissebb adatok szerint, már 204 helyszínen 800 CCS oszlop várja a Model 3-at, tehát az európai Superchargerek több mint felén, az oszlopok negyede áll készen. Ez hatalmas ugrás 2 hét alatt. 3 kisebb ország, Luxemburg, Belgium és Portugália már teljesen el is készült, de ami ennél is impresszívebb, az az, hogy a jelentős kiterjedésű német hálózat 80%-on áll, Franciaország 60%-on van és a Norvég Superchargerek fele is kész a Model 3-ra. Sormás és Győr sajnos még várat magára.

Zárásnak van egy kis videónk is a CCS upgrade alakulásáról.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.