Főoldal » elektromos autó » Kona Electric: túl a százezren

Kona Electric: túl a százezren

Túllépte a százezret a Hyundai Kona tisztán elektromos változatából értékesített darabok száma, június 30-ig globálisan összesen 103 719 Kona Electric talált gazdára a villanyautó 2018 márciusi megjelenése óta. A múlt hónapban 38%-kal több konnektoros autót adott el a dél-koreai autógyártó, mint 2019 júniusában, az elektromos kompakt crossover értékesítése pedig rekordmagasságba tört, ami a csehországi üzem beindításának köszönhető. Ezt a brit vásárlók érezhetik meg leginkább, az Egyesült Királyságba ugyanis még idén több ezer darabot küld a Kona Electric-ből a Hyundai, mindössze néhány napra csökkentve ezzel az eddig több hónapos várakozási időt. A tavalyi év folyamán kevesebb mint 50 ezer darab fogyott az autóból, de idén könnyedén túllépheti a 60 ezret is az eladott autók száma.

Amellett, hogy a Kona Electric már többször is demonstrálta számunkra, hogy ár-érték arányban az egyik legjobb villanyautó jelenleg a piacon, és hosszú utakra is nyugodtan el lehet vele indulni, a nemzetközi sajtó is elismerően számol be a képességeiről. Áprilisban a TopGear választotta a legjobb kis méretű családi autónak az elektromos kategóriában, utána pedig az amerikai News & World Report illette a legjobb villanyautó címmel szegmenstől függetlenül. Emellett számos más díjat söpört be 2019-ben és 2018-ban is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.