Új akkugyárat épít a Toyota

A Toyota bejelentette, hogy 2030-ig 3,4 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államokban autóipari akkumulátorok gyártásának és fejlesztésének lokalizációjába. A projekt része annak a 13,5 milliárd dolláros összegnek, amelyet egy korábbi bejelentés szerint akkumulátorfejlesztésre és -gyártásra különítettek el.

A friss bejelentés alapján a Toyota Motor North America és Toyota Tsusho egy új közös vállalatot alapít akkumulátorgyár építésére. Az új gyár, amely nem csak hibridek, de tisztán elektromos modellek számára is készít majd akkumulátorokat, 2025-ben kezdheti meg a termelést 1750 új munkahelyet teremtve Amerikában.

„A Toyota elkötelezett az elektromosítás mellett a környezetvédelem és az amerikai munkahelyek érdekében” – mondta Ted Ogawa, a Toyota Motor North America vezérigazgatója. „Ez a beruházás segít abban, hogy az amerikai vásárlók megfizethetőbb elektromos járművekhez juthassanak, jelentősen csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, és ami még fontosabb, még több amerikai munkahelyet teremt a jövő mobilitásához kapcsolódóan.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.