Főoldal » egyéb » Tequila után sört is árul majd a Tesla

Tequila után sört is árul majd a Tesla

A prémium márkáknál elég gyakori, hogy drága és dizájnos, exkluzív termékeket raknak fel webshopjukra, amit a rajongók, gyűjtők megvásárolhatnak. Ez lehet praktikus is, mint egy a cég logójával ellátott napszemüveg, ruhadarabok, kiegészítők, makettek, sporteszközök, vagy egyéb otthoni termékek, de lehet olyan is mint a Tesla Tequila, egy túlárazott dizájner üvegbe töltött rövid ital.

Most utóbbi irányba bővíti egy tematikus termékkel a kínálatát a Tesla.

Butaság, de kéne?

Alapvetően ezek a termékek nem kapcsolódnak a gyártó küldetéséhez, nem lesz tőlük hasznosabb, vagy jobb az autó, mint például egy biciklitárolótól vagy tetőcsomagtartótól. Ez egyszerűen imázs, fan service, és felhajtást generál. Ilyen volt a mindig hiánycikk Tesla Tequila is, amiért 250 dollárt, azaz 75 ezer forintot kért a cég üvegenként. Mondjátok, hogy nincs elég kifinomult ízlésem, de szerintem kizárt, hogy ez a pia ennyire jó, ennyit megért. Persze a fő attrakció inkább a különleges csomagolás volt, ami annyira népszerű lett, hogy az üres üveget is elkezdte árulni a cég, potom 150 dollárért. 45 ezer forintot pedig a hülyének is megér.

Tesla Tequila. Forrás: Tesla

Most úgy döntöttek a cégnél, hogy a német gyár tiszteletére, a tequila után a sör lesz a következő alkoholos termékük. Ennek első jelét a Giga Berlin nyílt napján láttuk, amikor Elon Musk mögött a kivetítőn feltűnt a Giga Bier üvege. A Cybertruck dizájnjára emlékeztető üveg kétség kívül nagyon jól néz ki, simán elférne egy sci-fiben, ahogy a monstre SUV is.

A Tesla-sör üvege. Forrás: Blue Pill or Red Pill, Youtube

Most az is kiderült, hogy komolyan gondolják a Teslánál a termék bevezetését, ugyanis levédették mind a Giga Bier, mind a Giga Beer márkaneveket is, így az angolos és németes írásmód is az övék – bár, ha engem kérdeztek, a német itt valahogy jobban passzol. Hogy a sör mennyibe fog kerülni, azt egyelőre nem tudni, hogy finom lesz-e, az pedig, valószínűleg, senkit nem érdekel. Ha valakinek egyszer lesz belőle egy üres üvege, akkor arra azért igényt tartok – na nem 45 ezer forintért, de meghívom cserébe egy ennél azért kommerszebb német sörre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.