Főoldal » elektromos motor » Európában is rendelhető a Tesla-quad gyerekeknek

Európában is rendelhető a Tesla-quad gyerekeknek

Európában is megvásárolható a Cybertruck különleges dizájnja által ihletett gyerekméretű elektromos quad, a Cyberquad ATV for Kids. A vagány járgányra a hazánkban még nem üzemelő Tesla Shopon keresztül lehet leadni a rendelést, nyugati szomszédunkban, Ausztriában 1990 euróba kerül, és körülbelül 2-4 hetet kell várni a kiszállítására.

A 8-12 éves gyerekeknek készült Cyberquad 2021-ben került piacra az Amerikai Egyesült Államokban, és gyakorlatilag pillanatok alatt elkapkodták. Ezt követően azonban váratlan fordulat történt, az ottani fogyasztóvédelem ugyanis úgy ítélte meg, hogy a termék nem felel meg a biztonsági előírásoknak, így elrendelte annak visszahívását, a vásárlókat pedig felszólította, hogy ne használják többet a quadot a balesetveszély miatt – ezzel tulajdonképpen betiltották a mini négykerekű motorkerékpárt az amerikai piacon.

Érdemes megemlíteni, hogy a visszahívás idején a hatóságok egyetlen panaszról tudtak, ami az importőrhöz érkezett a termékkel kapcsolatban (a quadot Kínában gyártják), akkor egy 8 éves gyerek és egy 36 éves felnőtt borult fel a járművel – ebben nagy valószínűséggel a nem rendeltetésszerű használat lehet a hunyó.

Idén nyáron a jármű Kínában is elérhetővé vált.

A Cyberquad for Kids 350 W teljesítményű motorral, és egy 24 V-os, 188 Wh-s lítiumion-akkumulátorral működik, ami 19 kilométer hatótávolságra elég. A végsebessége állítható, a kezdőknek 6 km/h ajánlott, de a tapasztaltabb motorosok akár 13 km/h-val is csapathatják a terepen.

A Cyberquad felnőtt változata egyébként a Cybertruck 2019-es premierjén mutatkozott be, de azóta sem került gyártásba.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.