Rendelhető a Mercedes-Benz EQA, itt a magyar ára

A Mercedes-Benz bejelentette, hogy megnyitotta a rendelést az EQ-családjának belépő szintű, tisztán elektromos meghajtású tagjára, az EQA-ra. A modellből egyelőre egyetlen típus, a 140 kW teljesítményű, a WLTP szerint mintegy 420 kilométeres hatótávolságot kínáló EQA 250 érhető csak el, de a későbbiekben ehhez további, erősebb, illetve nagyobb hatótávolságú változatok csatlakoznak. A villanyautó már a magyar konfigurátorban is megjelent, bruttó induló ára 19.372.000 forint, tehát állami támogatás nem vehető rá igénybe idehaza.

Aki különleges EQA-ra vágyik, az korlátozott ideig választhatja az Edition 1-t, amiben egyedi díszítőelemeket, például kék CYBER CUT mintával díszített Neva szürke bőrkárpitozást, matt réz, 20 colos keréktárcsákat, valamint sötétített hővédő üvegezést válogatott össze a gyártó. Ennek a kiadásnak a felára a konfigurátor szerint 2.863.850 forint, azonban ennek kiválasztásával további csomagokat is autónkhoz ad a rendszer, így összesen 3.282.950 forinttal dobja meg a bruttó vételárat.

Ha maradunk az alapmodellnél, akkor három kivitel közül válogathatunk. A Progressive a standard, ennek nincs külön felára, de ha szükségünk lenne megvilágított küszöblécekre, és kicsivel minőségibb anyaghasználatra, akkor már érdemes plusz 316.230 forintot kifizetni az Electric Art Line csomagért. A látványvilág csúcsát az AMG Line biztosítja, de ennek felára már jóval magasabb, 1.196.340 forint.

Az ingyenes, Éjfekete fényezés mellé további színeket kínál a Mercedes, de ezek felára akár a 740 ezer forintot is túllépheti.

A biztonsági, kényelmi, és szórakoztató funkciók tekintetében hat felszereltségi szint áll rendelkezésünkre. A legdrágább ezek közül a Premium Plus csomag, ami magába foglalja az olcsóbb Advantage és Premium csomagot 10,25 colos média kijelzővel és kombinált műszeregységgel, többzónás klímával, Augmented Reality funkcióval, KEYLESS-GO komfort csomaggal, MBUX Innovációs csomaggal, 360°-os kamerával felszerelt parkoló csomaggal, és számos egyéb extrával. Ennek felára 3.018.790 forint.

Ha pénzünket nem sajnálva pakolgatjuk össze a csomagokat a Merci EQA-ba, akkor könnyedén 25 millió HUF fölé tornázhatjuk a számla végét.

A modell európai vásárlói egyéves ingyenes Me Charge használatot kapnak, amivel egy töltőkártyával 175.000 töltőpontról vehetnek fel megújuló forrásból származó elektromosságot. Emellett az IONITY villámtöltőihez is kaphatnak kedvezményt a tulajdonosok.

EQA Edition 1

A villanyautó gyártása már tavaly megkezdődött Rastattban, az első darabok kiszállítása tavaszra várható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.