Vége az ingyen töltésnek a magyar Ionity hálózaton

Az Ionity hálózatán kezdetben 2500 Ft/db, a későbbiekben 280 Ft/kWh volt a töltési díj. Akik az Ionity hálózatban részvényes autógyártóktól vásárolnak villanyautót, havidíjas előfizetéssel ennél lényegesen olcsóbban tölthetnek, és egyes elektromobilitás szolgáltatók roaming keretében is kedvezőbb töltési díjat biztosítanak, többek között a magyar Mobiliti is kínál kedvezményes Ionity díjcsomagokat.

Az elmúlt közel fél évben valószínűleg nem voltak túlságosan népszerűek az előfizetéses csomagok a magyar villanyautósok körében. Idén az Ionity új applikációt vezetett be, amelyből hiányoztak a magyarországi töltőállomások. Talán ennek mellékhatása volt, hogy az Ionity hazai töltőoszlopai ingyenesek lettek. Az autóhoz a töltőkábel csatlakoztatása után egyszerűen a képernyőn lévő Start gombot kellett megnyomni a töltés indításához.

Az egyik utolsó ingyenes töltés a vasárnapi naplementében

Hétfőtől (2021.08.09) az 5 hazai Ionity helyszín is megjelent az Ionity applikációban, ezzel megszűnt a töltőoszlopról történő töltésindítási lehetőség, így újra fizetnünk kell a töltésért. A töltési díj saját alkalmazásból 280 Ft/kWh, de a roaming megoldások természetesen továbbra is kedvezményes töltési díjat kínálnak. Jelenleg például a Carge applikációval 250 Ft/kWh a töltési díj.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.