Főoldal » üzlet » A BMW debreceni beruházása több lesz, mint eddig vártuk

A BMW debreceni beruházása több lesz, mint eddig vártuk

A BMW debreceni beruházása még többről fog szólni, mint amit eredetileg terveztek – tájékoztatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A részleteket jövő héten jelenthetik be.

fotó: Szijjártó Péter / Facebook

Münchenben járt Szijjártó Péter pénteken, ahol találkozott Oliver Zipse BMW-igazgatóval. A látogatás után kiadott közlemény szerint a BMW beruházása a magyar gazdaság sikertörténete lesz, a német autóipari vállalat olyan gyárat épít Magyarországon, amelynek működése során teljes mértékben ötvözik a környezetvédelmet és a versenyképességet.

fotó: Szijjártó Péter / Facebook

„Ez a gyár olyan lesz, ahogyan az elkövetkezendő évtizedek ipara fog kinézni. Magyarország, Debrecen a BMW-vel közösen olyat fog mutatni a világnak, amely csak a következő évtizedekben válik általánossá a világgazdaságban” – hangsúlyozta a miniszter.

fotó: Szijjártó Péter / Facebook

A világ egyik legmodernebb gyára épül Debrecenben, ahol a BMW az első teljes elektromos platformja kerül gyártásba.

A városban a jövő évtől meg akarták szüntetni az elektromos autók ingyenes parkolását. A Magyar Elektromobilitás Egyesület a döntés megfontolását kérte, melyet a képviselők meg is tesznek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.