A Hyundai szakembereit is bevonják a montreáli robbanás vizsgálatába

A minap hírt adtunk arról, hogy Kanadában kigyulladt egy Hyundai Kona Electric, majd a garázsajtót az utca szemközti oldalára repítette egy robbanás. A Radio-Canada fotóriportere Twitteren további képeket közölt a robbanásról. Az üzenetben azt írja, az autó akkumulátora robbanhatott. A vizsgálat idejére lezárták az út forgalmát.

A Hyundai Kanada szóvivője, Jean-François Taylor, elmondta, hogy az autógyártó már felvette a kapcsolatot az autó tulajdonosával, valamint együttműködnek a monteráli tűzoltósággal (SSIM) a vizsgálatban, és igyekeznek olyan adatokat összegyűjteni, amely megmagyarázhatja, hogy mitől következett be a nagy erejű robbanás.

Elektromos autók akkumulátorával kapcsolatos robbanásról eddig még sosem kaptunk híreket, csak tűzesetek fordultak elő, azonban idén év elején előfordult egy akkumulátoros energiatárolónál egy baleset, amikor a tűzoltóság robbanásról számolt be. Egyetlen közös pont, hogy ehhez a tárolóhoz szintén az LG Chem gyártotta a cellákat, akitől a Hyundai vásárol. Sajnos egyelőre ennél a robbanásnál sincs még eredménye a vizsgálatnak.

EZT OLVASTAD MÁR?  11 kW-os fedélzeti töltőt kap az új Hyundai Kona Electric

Elektromos autót használsz?