Újabb több tízezer autó visszahívását rendelte el a Hyundai

Dél-Koreában körülbelül 40.000 tisztán elektromos Kona és 10.138 üzemanyagcellás Nexo visszahívását jelentette be a közlekedési minisztérium, írja az Automotive News. A visszahívásra az elektronikus fékrendszerek esetleges szoftverhibája miatt kerül sor. A 2018 januárja és 2020 novembere között gyártott gépkocsikat kell szervizbe vinni, azaz gyakorlatilag minden Kona Electric érintett. A Hyundai csoport Kia leányvállalata hasonló probléma miatt 1895 db Soul EV modell visszahívását is tervezi. A minisztérium közleménye nem említette, hogy a probléma balesetet is okozott volna.

A visszahívás egyéb országokra vonatkozó kiterjesztéséről még nincs információ, azonban a Hyundai Kona modelljét érinti másik, folyamatban lévő visszahívás is: ez körülbelül 25.000, Dél-Koreában eladott autóval kezdődött, majd néhány héttel később kiterjesztették az egész világra, így összesen kb. 77.000 tisztán elektromos Konát érint. Ebben az esetben hibás LG Chem akkumulátor-cellák miatt keresnek a szakemberek tűt a szénakazalban. Dél-Koreában töltés közben lángra kapott mintegy 14 példány, Ausztriában és Kanadában pedig 1-1 autó, ezért a gyártó szoftverfrissítéssel próbálja megelőzni a további tűzeseteket.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.